Collaborations

Collaborations

INRA

- Unité "Sécurité et Qualité des Produits d´Origine Végétale" (SQPOV), INRA, UMR408, Site Agroparc, F-84914 Avignon cedex 9. France. (Brillard, J, Broussolle, V, Guinebretiere MH, Carlin, F, Nguyen-thé, C).

- Laboratoire "Ecologie Microbienne des Insectes et Interactions Hôtes Pathogènes" (EMIP), INRA, UMR1133, Place Eugène Bataillon, F-34095 Montpellier, France. (Givaudan, A, Gaudriault, S).

- Equipe "Processus aux Interfaces et Hygiène des Matériaux" (PIHM), INRA, UR638, F-59651 Villeneuve d'Ascq, France. (Faille, C).

- Unité Mathématiques et Informatique Appliquées, du Génome à l’Environnement (MaIAGE), Jouy en Josas, France. (Nicolas, P).

 

Hors INRA

- Centre de Biochimie Structurale, INSERM, U554 and CNRS, UMR5048, Université de Montpellier, F-34090 Montpellier, France. (Declerck, N).

- Laboratoire d'Enzymologie et Biochimie Structurales, CNRS, UPR3082, Centre de recherche de Gif, F-91198 Gif-sur-Yvette, France. (Nessler, S).

- Unité de Pathogénie Microbienne Moléculaire, INSERM U786, Institut Pasteur, 25 rue du Dr Roux, F-75724 Paris cedex 15. (Sansonetti, P).

- Laboratoire de Pathogénèse des Bactéries Anaérobies, Institut Pasteur, 25 rue du Dr Roux, F-75724 Paris cedex 15. (Martin-Verstraete, I, Dupuy, B).

- Microbiologie Structurale, CNRS, URA 2185, Institut Pasteur, 25 rue du Dr Roux, F-75724 Paris cedex 15. (André-Leroux, G).

- CNRS, UMR CNRS 2472-INRA1157, Unité de Virologie Moléculaire et Structurale, F91198 Gif-sur-Yvette, France. (Tavares, P).

- UPS, CNRS, ENFA, UMR 5174,  Equipe Evolution et Diversité Biologique, F-31062 Toulouse, France. (Ferdy, J-B).

- Unité Protéomie Fonctionnelle et Biopréservation Alimentaire. Institut Supérieur des Sciences Biologiques Appliquées de Tunis. 1006 Tunis. Tunisie. (Fedhila, S).

- Laboratoire Génétique de la drosophile et virulence microbienne- Faculté des sciences - Université Saint−Joseph de Beyrouth (USJ)  Mar Roukos, Mkallès. B.P. 11-514 Riad el Solh, Beyrouth, Liban. (El Chamy, L, Kallassy Awad, M).

- Department of Food Safety and Infection Biology, Norwegian School of Veterinary Science, P.O. box 8146 Dep., 0033 Oslo, Norway. (Stenfors Arnesen, LP).

- Wageningen University, Laboratory of Food Microbiology, Bomenweg 2, 6703 HD Wageningen, The Netherlands. (Abee, T).

- Mahidol University, Department of Biotechnology, Faculty of Science, Rama VI Road, Bangkok 10400, Thailand. (Wanapaisan, P, Panbangred, W).

- School of Biological Sciences, Royal Holloway University of London, Egham, Surrey. TW20 0EX. UK. (Raymond, B).

- Department of Pharmaceutical Biosciences, University of Oslo, Norway. (Økstad, OA, Kolstø, AB).

- State Key Laboratory for Biology of Plant Diseases and Insect Pests, Institute of Plant Protection, Chinese Academy of Agricultural Sciences, Beijing 100193, China. (Zhang, J, Song, F, Huang, D).

- Centro Nacional de Biotecnología, CNB-CSIC, Madrid, Spain. (Ayora, S).

 - Laboratory of Food and Environmental Microbiology, UCL, Louvain-la-Neuve,  Belgium. (Mahillon, J).

- Universidade Estadual de Londrina, Centro de Ciências Biológicas, Departamento de Biologia Geral, CP 6001, CEP 86051-990, Londrina/PR, Brazil. (Vilas-Bõas, G).

- Institute of Microbiology, Department of Pathobiology, University of Veterinary Medicine, Veterinaerplatz 1, 1210 Vienna. Austria. (Ehling-Schulz, M).         

Contact

Didier Lereclus

INRA - MICALIS UMR1319

Equipe GME

E-mail: Didier Lereclus